"Morgon og kveld" av Jon Fosse i Oselvarnaustet

måndag 23. september 2019, 19.00 - 20.00

Informasjon

Hordaland teater kjem til Oselvarnaustet med framsyninga "Morgon og kveld" av Jon Fosse.

Gratis inngang. NB! Avgrensa tal på plassar, så ver tidleg ute.

Arrangør: Den kulturelle spaserstokken i Os i samarbeid med Oselvarlaget og Os folkeakademi.

I eit fortetta «limbo-univers» møter vi Johannes i ytterpunkta av sin livssyklus. Den dagen han vert fødd og den dagen han skal over til den andre sida. Vi møter Stig Amdam som fiskaren Johannes. Han skal saman med sin avlidne beste ven Peter gå igjennom livet sitt for å møte døden. Han ser, sansar og freistar å ta inn over seg kva det er som er i ferd med å skje. Erkjenninga om at livet skal til å sleppe taket veks fram i han etter kvart som han undrar, minnest, ser og får sett opplevingane sine i perspektiv. Heile tida er sjøen og arbeidsgjerninga ved kysten sterkt til stades som ramme for livsverket til Johannes. Forteljinga har rike religiøse og eksistensielle dimensjonar og snakkar til oss på ein særs sanseleg måte og er eit glimrande eksempel på Jon Fosse sin magiske forteljarkunst. 

Romanen kom ut 2001 (på Samlaget) og har fått gode kritikkar :

«En mesterlig liten roman»
Terje Eidsvåg, Adresseavisen

«Morgon og kveld er en enkel historie om tilværelsens viktigste spørsmål: selve meningen med livet. Fosse formidler disse grublerier med en inderlig stillferdighet som griper fatt i leseren. Det er nesten umulig ikke å bli forført inn i fiskeren Johannes’ verden.»
Tone Solberg, Dagens Næringsliv

«Jon Fosses siste roman med den underfundig, skrikende pregløse tittelen Morgon og kveld går bokstavelig talt på livet løs.»
Berit Kobro, VG

Stad

Oselvarnaustet
 

Kontakt

Den kulturelle spaserstokken i Os
 

Grete Byrkjeland
Legg til hendinga i din kalender